Tallijalokivi Poseidon

Suomeksi
På Svenska
In English

Prototyyppi toiminnassa

Heinä- ja rehuruokinta – Re-thinked

Heinäruokinta – Re-Thinked

Tallijalokivi – Poseidon Mobiilikäyttöinen eläinten hyvinvointi ja ruokinta-automaatti. Tuotteet löytyvät kaupastamme oikeasta yläkulmasta. Tuotteesta on saatavilla useita eri malleja ja tuoteominaisuuksia.

Heinä on ollut aina olennainen osa maatalouseläinten ruokavaliota, tarjoten ravintoaineita ja edistäen hyvinvointia luonnollisella tavalla. Perinteiset ruokintamenetelmät ja nykyiset saatavilla olevat heinäautomaatit, ovat usein työläitä ja eivät välttämättä vastaa nykypäivän tehokkuuden ja eläinten hyvinvoinnin vaatimuksia.

Tallijalokivi Oy ajatteli eläimesi heinä- ja rehuruokinnan uudelleen. Voit hallita ja seurata eläimesi ruokintaa omalla puhelimellasi. Järjestelmä ei tarvitse talille internetyhteyttä, mutta sillä saavutetaan merkittävä lisähyöty, lue lisää alta.

Uusi Älykäs Heinäruokintaratkaisu

Tallijalokivi Oy on kehittänyt Poseidon-laitteen, joka on älykäs eläinten ruokinta-automaatti, suunniteltu erityisesti modernien maatalousympäristöjen tarpeisiin. Laite ei ainoastaan automatisoi heinän jakelua, vaan se on laajennettavissa eläimen hyvinvoinnin seurantaan. Järjestelmämme avulla voit unohtaa heinän painon ja väkirehun mittaamisen. Tämä tarkoittaa, että eläimet saavat juuri oikean määrän heinää ja rehua oikeaan aikaan, mikä edistää niiden terveyttä ja hyvinvointia. Optionaalisilla antureilla laite lisäksi seuraa eläimen hyvinvointia jopa silloin, kun et ole itse paikalla. Laitteemme seuraa eläimesi ruokintatottumuksia ja osaa kertoa sinulle poikkeamista. Saatavilla olevat erilaiset lisäoptiot, kuten infrapunalämpötilamittaus, kamera tai väkirehuautomaatti. Tarkoituksenamme on kehittää markkinoille ensimmäinen laite, joka tekoälyn avulla auttaa sinua ymmärtämään paremmin eläimesi terveydentilaa.

Automaattinen ruokintajärjestelmämme Tallijalokivi – Poseidon vapauttaa maatalousyrittäjien aikaa muille tärkeille tehtäville, parantaen tuottavuutta. Laite mittaa heinän painon sekä syödyn määrän ja antaa eläimesi syödä vain ennalta määritellyn määrän heinää tai ennalta määritellyn ajanhetken.

Eläinten hyvinvointi ensimmäisenä

Heinäruokinnan uudelleenajattelu ei ole pelkästään tehokkuuskysymys; se on myös eläinten hyvinvointikysymys. Tallijalokivi Poseidon-laite mahdollistaa tasaisen ruokinnan ympäri vuorokauden, mikä jäljittelee eläinten luonnollisia ruokailurytmejä ja edistää niiden vatsan ja suoliston terveyttä. Tämä vähentää stressiä ja ruokintaan liittyviä ongelmia. Laitteemme ei myöskään tiputa heinää maahan, jolloin siihen useasti sotkeutuu hiekkaa ja kiviä, mitkä saattavat mennä hevosen mahalaukkuun.

Kuinka laite toimii?

Se on helppoa! Lastaat heinäkammion täyteen heinää ja päätät omalla puhelimellasi kuinka paljon eläin saa syödä yhdellä ruokintakerralla ja asetat kuinka paljon taukoa on ruokintakertojen välillä ja milloin ensimmäinen automatisoitu ruokinta alkaa. Voit rajoittaa eläimen syöntiä, joko painon perusteella tai ajan perusteella tai molemmilla tavoilla.

Puhelimeesi tai tablettiisi ei tarvita asentaa mitään ylimääräisiä ”appeja” vaan kaikki tapahtuu internet-selaimen kautta (Safari, Chrome, Edge). Laitteemme ei myöskään tarvitse internetyhteyttä, vaan se muodostaa sinulle langattoman verkon (WiFi), mihin yhdistät omalla puhelimellasi. Mikäli tallissasi on käytössä langaton verkko (2.4GHz) Poseidon-laitteet voidaan yhdistää olemassa olevaan verkkoon ja laitteet löytyvät lähiverkon kautta oman eläimesi nimellä. Laitteessa on toimintaindikaattori-LED valo, mikä ilmoittaa, jos sinun on syytä tarkastella tietoja tai hälytyksiä tarkemmin omalta päätelaitteeltasi.

Näet omalta puhelimeltasi 10 viimeisimmän ruokintakerran tietoja graafisella esitystavalla. Laite ei tarvitse mitään ohjausyksikköä, vaan jokainen laite toimii itsenäisesti ja ohjaat ruokinta-asetuksia puhelimellasi.

Vakiokellonajat

Vakiokellonaikojen avulla voit asettaa vakioruokintaajat. Ruokintaluukku avautuu täsmälleen tällä ajanhetkellä ja on auki juuri sen verran, mitä olet määrittänyt, joko minuutteina tai määrällä paljonko hevonen on syönyt.

Jos tallilla on totuttu saamaan heinät esimerkiksi kello 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 02, 04 niin määrität kellonajat Poseidoniin ja annat laitteen huolehtia lopusta.

Viestintä omistajan ja hoitajien välillä

Järjestelmässämme on ns. ”liitutaulu” minkä avulla voidaan viestiä eläimen läheisten kanssa. Voit antaa esimerkiksi seuraavalle tallivuorolle tietoa, että olet havainnut hevosesi ontuvan takajalkaa tai kertoa, että porkkanoita ei tänään anneta.

Onko se vaikea käyttää?

Ei ole. Laitteen käyttöliittymä on pyritty pitämään mahdollisimman yksinkertaisena. Näet tilastotiedot ruokinnasta ja anturien mittaustulokset ja voit muuttaa ruokinnan parametrejä eli asettaa alkuajan, rajoittaa syöntiä ajan perusteella, rajoittaa syöntiä heinämäärän perusteella ja paljonko taukoa ruokintojen välillä pidetään. Laite tukee myös ma-su säännöllisiä ruokinta-aikoja ja voit asettaa ruokinnan alkamaan heti tai jopa 1-4 päivän päästä.

Miksi Infrapunalämpötilanmittaus?

Kyllä, laitteemme tunnistaa eläimen anturin edessä ja pyrkii mittaamaan eläimen lämpötilaa. Laite tallentaa muistiin 500 viimeistä mittauskertaa ja saat graafista trendiä eläimen ruumiinlämpötilan kehityksestä. Muistathan kuitenkin, että eläimen tarkan ruumiinlämmön saat ainoastaan mittaamalla ruumiinlämpötilan peräsuolesta. Mittauksen avulla voidaan myös tunnistaa kävikö eläin kärkkymässä ruokaa laitteesta. Koska laite mittaa eläimen lämpötilaa jatkuvasti saat trendiä siitä mihin se on kehittymässä. Infrapunamittaus on lisäoptio.

Miksi kamera?

Mitä sillä kameralla tekee? Voit seurata eläimesi toimia myös silloin, kun et itse ole paikalla. Jos laite on yhdistetty olemassa olevaan langattomaan lähiverkkoon, jossa on internetyhteys voit seurata eläintäsi reaaliaikaisesti mistä päin maailmaa. Kamera on lisäoptio.

Suurempi visiomme on tekoäly. Tekoäly on mullistanut monia teollisuudenaloja viime vuosikymmenen aikana, mutta sen käyttöönotto talliympäristöissä on edennyt hitaammin. Yksi merkittävä syy tähän on ollut kuvadatan puute. Kuvadata on tekoälyn, erityisesti koneoppimisen ja syväoppimisen mallien, kouluttamisen kannalta kriittinen resurssi. Se mahdollistaa mallien ”oppimisen” tunnistamaan kuvioita, käyttäytymistä ja muita olennaisia piirteitä visuaalisesta aineistosta. Kuvadatan avulla voidaan tekoäly opettaa tunnistamaan mm. hevosen ähky, makuuasento tai muita terveyteen liittyviä asioita ja antamaan sinulle huomioita omasta eläimestäsi.

Tallit ja muut maatalousympäristöt ovat perinteisesti olleet vähemmän digitalisoituja verrattuna muihin aloihin. Tämä tarkoittaa, että automatisoidut kamerajärjestelmät ja muut sensorit, jotka voivat kerätä kuvadataa jatkuvasti, ovat olleet harvinaisempia ja kalliita. Ilman runsasta ja monipuolista kuvadataa tekoälyn kouluttaminen erityisesti eläinten käyttäytymisen tunnistamiseen ja terveydentilan seurantaan liittyen on ollut haastavaa. Järjestelmämme mahdollistaa tulevaisuuden, missä teknologia ja luonto kohtaavat toisensa.

Kuvadatan kerääminen talliympäristöissä voi herättää myös yksityisyyteen ja etiikkaan liittyviä kysymyksiä. Tekoälyn eettinen käyttö edellyttää läpinäkyviä ja vastuullisia käytäntöjä datan keräämisessä, käsittelyssä ja analysoinnissa, joihin me osamme vastata.

Miksi ostaisit väkirehuautomaatin?

Option avulla automatisoit myös väkirehun antamisen hevosellesi. Tämä lisäosa on saatavilla syksyllä 2024. Kysy lisää myynnistämme!

Laitteen sijoittaminen ja koko?

Perusversio on kooltaan n. L:60cm x S:45cm x K:120cm ja se painaa noin 25kg. Pystymme tekemään laitteen sijoitettavaksi pihattoon, osittain käytövälle ja karsinan puoleenväliin tai nurkkaan sijoitettavaksi kolmion muotoisena. Laitteen kokoa pystytään myös tarvittaessa kasvattamaan, jolloin sinne mahtuu enemmän heinää. Karsinan nurkkaan tulevan kolmiomaisen laitteen oven koko on 60 cm x 120cm. Vaipassa on 20cm reunat ennen seinää. Nurkkaan sijoitettavan laitteemme rakenne on tämän esittelytekstin lopussa.

Laitteen käyttöjännite ja energiatehokkuus?

Laite toimii 12V käyttöjännitteellä, joka mahdollistaa myös laitteen pelkän akkukäytön. Saat tilattua meidän kautta akun ja akkulaturin, millä varmistat että ruokinta tapahtuu, vaikka sähköt olisivat katkenneet. Tämä mahdollistaa myös laitteen sijoittamisen tarhaan, missä ei ole sähköä käytettävissä. Laite on erittäin energiatehokas, perustilassa se kuluttaa vain noin 1W ja moottorin käydessä (kun ruokinta alkaa noin 35sek ajan, jolloin luukku nousee ylös) 4W, joten sähkölaskusta ei tarvitse huolehtia.

OTA päivitys

Over The Air (langattomasti). Laitteen ominaisuuksia ja ohjelmisto pystytään tällä hetkellä päivittämään omalla tietokoneellasi ja myöhemmässä vaiheessa suoraan puhelimellasi.

Instrumenttiklusteri

Laitteessa on plug & play -instrumenttiklusteri mihin voidaan liittää lisäantureita ja lisätoiminnallisuuksia. Esimerkiksi jos vierastat puhelimen käyttöä voidaan laitteeseen kytkeä energiatehokas OLED näyttö, mistä näet perustietoja. Täysi potentiaali saavutetaan kuitenkin nykyaikaisella kännykällä. Laitteen heinäkammion ollessa suuri (syvyys yli 50cm) laitteeseen on saatavilla ns. moottoroitu heinälana, mikä puskee kammion heinää kohti ruokintaluukkua, kun heinä alkaa olla vähissä.

Milloin laite on saatavilla?

Nyt. Laite on saatavilla nyt ja ne toimitetaan tilausjärjestyksessä. Tarvittaessa saat meidän kautta myös asennuspalvelun, lähetä sähköpostia (myynti@tallijalokivi.fi) tai soita ja pyydä tarjous.

Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Tuotteen rakennetta
×